Hidro Sünger Nedir Nerelerde Kullanılır?
Hidro Sünger Nedir Nerelerde Kullanılır?
Hidro süngerler, hem mekanik hem de biyolojik anlamda filtrasyon sağlarlar. Kaliteli malzemelerden üretilen bu maddeler önemli endüstriyel parçalardır. Sünger yapısından kaynaklı olarak sıvıları emebilme kabiliyetleri fazlaca bulunmaktadır. Hidro süngerler, güncel hayatta birçok alanda kullanılmaktadır. Temelinde sünger olmaları dolayısıyla ve çeşitli anlamlarda deformasyonlarla rahatça mücadele edebilmeleriyle inşaat sanayinde, porselen imalatında ve buna benzer alanlarda kullanılabilir. Uzun süre suda bulunabilmelerinden dolayı en baştaki hallerini koruyabilmektedirler. Hidro süngerler, yapılarında gözenek bulunduran parçalardır. Bu gözeneklerle her türlü kir, kalıntı, çapak unsurlarını kendi yapılarına hapsederler ve kolay bir temizlik uygulaması sağlarlar.
Hidro Sünger Nedir ve Nerede Kullanılır?
- Hidro Sünger Kesim aracılığıyla ortaya çıkan hidro süngerler, porselen imalatında kullanılabilmektedir. Porselen imalatı çeşitli aşamalardan geçilerek yapılır. Porselen üretilirken porselen, hamur hazırlama ve şekillendirme, pişirim ve sırlama denilen aşamalardan geçmektedir. Hidro süngerler de hazırlama ve şekillendirme aşamalarında gözenekli yapılarıyla kullanılmaktadır.
- Süngerli mala olarak inşaat sektöründe de hidro süngerler sık sık kullanılmaktadır. Seramik veya fayans yüzeylerin son aşamadaki temizliğinde kullanılmalarının yanında sıva perdahı işlevini de üstlenirler. Seramik veya fayans gibi temizliği zor sağlanan alanlarda deformasyonla mücadelelerinin yatkın olmaları sebebiyle kolaylıkla temizlik sağlayabilmektedirler.
- Balıkçılık alanında da hidro sünger kesim aracılığıyla elde edilen hidro süngerler kullanılmaktadır. Temizleme kolaylığı ve uygun ağırlığıyla kullanımda kolaylık sağlayan, aynı zamanda benzer sünger filtrelerden daha fazla su taşıyabilmesiyle özellikle akvaryumların temizliğinin sağlanmasında etkili olabilmektedirler. Akvaryum temizliğinde yine delikli yapısıyla sıvıları emebilme kapasitesi sayesinde kullanıcısına kolaylık sağlamaktadırlar.
Hidro Sünger Uygulama Alanları
- Porselen imalatında hazırlama ve şekillendirme aşamalarında kullanılır. Dayanıklı yapısıyla temizliği sağlar.
- Fazlasıyla hafiftir ve kolaylıkla taşınabilmektedir.
- Emici yapıya sahip olmalarıyla kir tutmaz.
- Sıcak, soğuk, nem, ıslaklık gibi birçok anlamda dayanıklıdır.
- Su içerisinde yaşayabilmektedirler.
- Ürünlerin temizlenmesinde yumuşak dokuları sayesinde çizik meydana getirmezler.
- Yumuşak dokuları ve dayanıklı malzemeden üretilmeleri sayesinde temizliği zor olan maddelerin temizlenmesinde kullanılırlar.
- İnşaat sektöründe de kullanılmaktadırlar. İnşaatta en çok malalar da süngerli mala olarak kullanılırlar. Süngerli malalar, hidro sünger kesimaracılığıyla ortaya çıkan süngerlerden elde edilen malalardır. Temizlenmesi zor olan ve temizleyen maddeyi deformasyona uğratabilecek maddelerin temizliğinde süngerli mala olarak kullanılırlar.
- Temizliği zor sağlanan maddelerin temizlenmesinde kullanılırlar.
- İlk günkü gibi görünebilme özellikleri sayesinde ağır işlerde de kullanılabilirler. Hasar almalarının zorluğu ağır işlerde hidro süngerlerin kullanımını yaygınlaştırmıştır.
- Su içinde yaşayabilmeleri dolayısıyla akvaryum içinde kullanılırlar. Akvaryumların temizliğinin etkin bir şekilde yapılabilmesini sağlarlar.
Hidro Sünger Malzeme Detayları
- Hidro Sünger aracılığıyla kullanılan süngerlerde poliüretan ve selülozdan yararlanılır. Sentetik anlamda kullanılan bu maddeler, hidro süngerler meydana getirmenin bir yoludur. Poliüretan plastik bir maddedir. Selüloz ise ağaçlardan üretilir ve ağaçlar aracılığıyla elde edilmektedir. Bu iki madde, endüstriyel anlamda kimyasal işlemlerden geçirildikten sonra hidro süngerler elde edilmektedir.
- Hidro süngerler aynı zamanda doğal anlamda süngerlerden de elde edilebilmektedir. Süngerler, denizde yaşayan deniz hayvanlarıdır. Avcılar bu deniz hayvanlarını yakalayarak etkisiz hale getirmektedirler. Etkisiz hale getirilen süngerler kurutularak, gereken kıvama gelmeleri sağlanmaktadır. Süngerin üzerinde yer alan zar bu kurutma işleminden sonra çıkarılır. Zar çıkarıldıktan sonra da peroksit maddesiyle yıkanmaktadır. Ancak bu işlem artık çok tercih edilen bir işlem değildir, poliüretan ve selülozdan üretilen süngerler daha yaygın olarak kullanılmaktadır.
- Süngerler, renk olarak ayırt edici değillerdir. Ancak genelde sarıya yakın açık renklerde tercih edilirler.
- Kullanılacak alana göre ağırlığı ve ölçüsü belirlenmektedir. Müşterimizin tercihi doğrultusunda paketlenip teslim edilir.