Renkli Suni Deri Kesim

Geri Dön

Suni Deri Malzeme Kullanım Alanları

Suni deri kumaş yüzyıllardır çok farklı alanlarda kullanılan gerçek deriye benzer bir malzemedir. Polivinel klorür (PVC) ya da polüretan (PU) reçineleriyle farklı yardımcı kimyasalların birleşimiyle elde edilir. Bir karışım türüdür ve belirli işlemler sonunda hakiki deriye benzer bir malzeme ortaya çıkar. PVC, PU, TPEi TPO gibi farklı polimer malzemeler kullanılarak amaca göre üretilen döşemelik suni deri, üretim esnasında çeşitli noktalara hassasiyet gösterme gerektirir. Özellikle kullanılan kimyasalların insan ve çevre sağlığına uygun olması gerekir. Bu, REACH yönetmeliğince düzenlenmiş, bazı malzemelerin kullanımı yasaklanmıştır. Bu sayede bu malzemelerin insan sağlığına herhangi bir zararı olmamaktadır.

Suni Deri Malzeme Nedir ve Nerede Kullanılır?

  • Suni deri malzeme 1400’lü yıllarda kumaşın balmumuna batırılması ve ortaya çıkan üründen şemsiye yapılmasıyla ortaya çıkmış, o günden bu yana büyük değişimler gerçekleştirerek dünyanın her yerinde onlarca farklı alanda kullanılır hale gelmiştir.
  • Bu Malzemenin aslı yine kumaştır. Fakat bu kumaş, çeşitli işlemlerden geçmekte, farklı madde ve malzemelerle karışarak değişimler kazanmaktadır. Sahip olduğu işlev çok daha geliştirilmekte, gelişen teknolojinin imkanlarıyla bugün için gerçek deriye alternatif olarak kullanılmaktadır.
  • İki farklı  türü vardır. Bunlardan ilki PU, yani poliüretan kaplama suni deridir. Diğer türüne göre fiyatı biraz daha yüksektir. Bunun nedeni, PU derinin nefes alabilir nitelikte olması ve daha yumuşak bir yapıda bulunmasıdır. Gerçek deriye oldukça benzer özellikler taşıması sayesinde sağlıklı ve ekolojiktir. Daha çok giyim imalatlarında, montlarda, kabanlarda, ayakkabılarda kullanılır. Yine ev ve ofis ürünlerinde, mobilya alanlarında da tercih edilir.
  • PVC, yani polivinil klorür suni deri ise bu alandaki ilk üretilen üründür. Daha uygun fiyatlıdır ve oldukça geniş bir kullanım alanına sahiptir. Ev, ofis döşemelerinde, giyim, aksesuar, otomotiv alanlarında kullanılmaktadır.

Suni Deri Malzeme Uygulama Alanları

  • Çok geniş bir kullanım alanına sahiptir. Bunun nedeni kaliteli, estetik ve fonksiyonel olmasıdır. Bu bakımdan ajanda kaplamalarında, yıllık kaplamalarında ve diğer ofis, büro malzemelerinde oldukça fazla tercih edilir. Ortamlara kaliteli bir estetik yansıtır. 
  • Ayakkabı sektörü suni deri Malzemelerin en çok kullanıldığı alandır. Gerçek derinin maliyetli olmasından dolayı suni deri ayakkabılar daha ulaşılabilir fiyatlıdır. Aynı zamanda her türlü tasarım ve estetik verilebilir. 
  • Çantalarda bu malzeme çok faza kullanılır. Kolay şekillendirilebilmesi, her tarza ve zevke uygun üretim yapılabilmesi avantajıdır. 
  • Giyim kumaşı olarak tercih edilir. Özellikle dış giyim ürünlerinin imalatında  yoğun olarak kullanılır.
  • Otomotiv sektöründe gerek araçların gövde tasarımında gerekse koltuklarının tasarımında çok fazla kullanılır en kaliteli sun deriler tercih edilerek uzun ömürlü sonuçlar elde edilir.
  • Kaymaz halı tabanlıkları, tekstil tabanlıkları, etiketler, döşemeler de diğer uygulama alanlarından bazılarıdır.

Suni Deri Malzeme Malzeme Detayları

  • Gerçek deri malzemelere göre sürdürülebilirdir. Bu yüzden her zaman üretilip kullanılabilir. 
  • Suni Deri Malzeme sabit doku avantajı sunar. Gerçek deri gibi zaman içinde şekilde değiştirmez.
  • İstenen her renkte üretilebildiği için uygulama alanına, kullanılacak ürüne, dekorasyon tercihine göre renklendirme yapılabilir.
  • İstenen kalınlıkta ve ağırlıkta üretim yapılabildiği için hangi sektörde, ne şekilde kullanılmak isteniyorsa ona göre imalat yapılabilir. Ürün içeriğine göre fiyatlandırma değişse de daha ekonomik bir malzeme avantajı sunar.
  • Çamaşır suyu, kimyasallar gibi malzeme dokusuna zarar verecek güçlü maddeler ile temas etmediği sürece uzun yıllar güvenle, güzelce kullanılmaya devam edilir.